Menu
Voedselbank Dongeradeel
Voedselbank:
"Doneer houdbare producten!"
Voedselbank Dongeradeel
Voedselbank
heeft hulp nodig
Voedselbank Dongeradeel
LIDL actie 31 aug 2019
"Groot sukses!"
Voedselbank Dongeradeel
houdbare producten...
nemen we graag aan
Voedselbank Dongeradeel
Voedselveiligheid
staat altijd voorop
Voedselbank Dongeradeel
Voorraad in blik Lang houdbaar
Altijd goed!

VOEDSELVEILIGHEID gaat bij de Voedselbank vóór alles! 
Daarom hebben we - naast alle vriezers - deze koelcel geïnstalleerd.
Zo kunnen we nog beter zorgen dat aangeboden voedsel tot het moment van uitdelen zo vers en lekker mogelijk blijft.

 De Fjourhoekers in actie!
Onlangs kwamen leerlingen van groep 6 en 7 van de Christelijke Basisschool 'De Fjourhoeke' (van het Hantumerhoekje) bij ons op bezoek. Ze brachten maar liefst 4 dozen vol met houdbare producten voor onze klanten! Ingezameld, d
eels bij de ouders, maar ook van familie en sommigen zijn zelfs bij de deur langs gegaan. Ze vertelden dat ze die inzameling wilden doen, nadat zij eerder dit jaar van ons voorlichting hadden gehad over de armoede bij sommige mensen die bij de Voedselbank komen.

                                          Prachtig gedaan Fjourhoekers!


 


De besteding van de donatie van de Aktie Grachtenzwemmen 2018:

"Geachte grachtenzwemmers, 
Enige tijd geleden mocht de Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel van jullie een geweldig bedrag van €3000 in ontvangst nemen. 
Het uitdrukkelijk verzoek van jullie was om dit te besteden aan kinderen uit gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank.

We hebben gezocht naar een goed middel om dit te realiseren. Wij hebben alle 110 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar via hun ouders een fashioncheque overhandigd. De ouders kunnen daar bij heel veel winkels kleding voor kopen.
 
Organisatie en alle zwemmers nogmaals heel hartelijk bedankt."

Voedselbank ontvangt € 3.000 van Actie Grachtenzwemmen 2018

ZPC de Granaet en Lionsclub Bonifatius organiseerden bij de Admiraliteitsdagen in 2018 de grachtenzwemtocht ‘Het Keerpunt’. Dit was een tocht van 500 meter door het Grootdiep. Niemand minder dan Maarten van der Weijden gaf het startschot. Deze tocht kende als winnaars kinderen uit gezinnen die gebruik moeten maken van de steun van de Voedselbank. De opbrengst was maar liefst € 3.000!

Beste zwemmers, de Voedselbank organisatie is heel blij met deze prachtige gift van € 3.000. We gaan het geld de komende tijd op een ‘zorgvuldige’ manier aan kinderen besteden. Dat komt echt goed! Je zult begrijpen dat we daarmee niet in de openbaarheid te koop gaan lopen. Juist die kwetsbare kinderen hebben recht op privacy!  


 


 

 

SKÛLE tige tank!
En samar, out of the blue, yn geef Frysk, leit d'r in slúfke mei ynhâld bei de Voedselbank yn Dokkum. 
Fan'e Skûle yn Mitselwier.
Datum 31 Jannewaris 2019. Ynhâld 
€ 49,85

Tige tank minsken!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2019:
Na onze Uitdeelruimte heeft Schilders & Afwerkingsbedrijf de Vries nu ook - volledig gesponsord - onze Voedselopslagruimte van een hygiënische nieuwe vloerlaag voorzien!!  De Inspectie die onze voedselopslag
zo nu en dan onverwacht controleert is van harte welkom. Bedankt DE VRIES!


januari 2019:

ARBO is ook bij de VOEDSELBANK een belangrijk
onderwerp aan het worden. Zo moeten onze vrijwilligers
regelmatig de trap op om (zware) producten op de
bovenste stelling te leggen of er vanaf te halen.

Tijd voor de aanschaf van een trap die voldoet aan de eisen!

En hier is't ie dan: een dubbel oploopbare industriële
trap met veiligheidssteun.

En het mooie is, we hebben hem gesponsord gekregen!
RAADSMA, hartelijk dank!  

                                                                                                                              

 

SCAPINO Dokkum.
Rond de Kerstfair hebben de klanten bij Scapino Dokkum het prachtige bedrag van € 450 voor onze Voedselbank ingezameld. Scapino, hartelijk dank voor dit initiatief!
  

Recordaantal van 35.000 kerstpakketten ingepakt voor de voedselbanken

Recordaantal van 35.000 kerstpakketten ingepakt voor de voedselbanken
Foto: Voedselbanken Nederland

Rotterdam
De afgelopen dagen zijn maar liefst 35.000 pakketten ingepakt voor de voedselbanken. Op de foto onze kersverse ambassadeur Danny Blind aan het inpakken

In zowel Rotterdam als Veghel staken honderden medewerkers hun handen uit de mouwen. Dit jaar worden voor het eerst alle gezinnen die in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbanken voorzien van een kerstpakket, ingepakt door medewerkers van de vijf bedrijven, samen met ambassadeurs van de voedselbank; René Froger en Danny Blind.

De doelstelling dit jaar was om alle gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbanken te voorzien van een pakket en daarnaast aandacht te vragen voor armoede in Nederland. Een recordaantal van 35.000 pakketten werd gevuld en worden de komende dagen gedistribueerd door heel Nederland. De pakketten bevatten verschillende voedingsmiddelen en zijn samengesteld met de hulp van Dr. Oetker, Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield (het bedrijf achter Becel en Blue Band).

 

 

Holwerd op zijn best

Op maandagavond na Sint Maarten zijn alle basisschoolleerlingen van De Tsjelke en de Ploos van Amstelskoalle bij de deuren langs geweest om levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbank.

Het resultaat was geweldig. Een enorme hoeveelheid pakken melk, frisdrank, pasta, blikken met groenten, kortom alles wat er aan houdbare producten te koop is in de supermarkt werd aan de kinderen aangeboden. Dit werd allemaal verzameld en ingepakt in De Tsjelke waar het dinsdag aan de vrijwilligers van de Voedselbank werd overhandigd door enkele kinderen. De schappen van de voedselbank begonnen al wat leeg te raken maar dankzij o.a. deze actie kunnen weer veel arme gezinnen in Dongeradeel en Ferwerderadiel goed gevulde pakketten levensmiddelen ophalen.

PRACHTIG GEDAAN!!

Op St Maarten naar St Martinus....
 
De Raad van Kerken had voor alle kinderen van de basisscholen in Dokkum een St. Maartenloop georganiseerd. De kinderen konden van school een doosje meekrijgen en dat met geld vullen. Dit hebben ze gistermiddag eerst naar de Katholieke Kerk gebracht waarna ze in optocht over het bolwerk naar de Grote Kerk (Sint Martinuskerk!) zijn gegaan. Daar hebben de kinderen een prachtig bedrag (zie foto) aan de Voedselbank aangeboden. 
Allemaal hartelijk dank voor dit mooie initiatief! 

 

 

In Ternaard is rond Dankstond voor het Gewas weer een inzamelingsactie gehouden voor onze Voedselbank. Op de foto de winkelkar bij het verzamelpunt bij SPAR Herder aan de Âldbuorren.
Alle gevers hartelijk dank!

 

 

 

 
De nieuwe vlaggen van de drie Voedselbanken in de DDFK gemeenten.
Gesponsord door DVC, de Dokkuner VlaggenCentrale. Waarvoor dank!

  

voedsel & armoede

In de Week van de Voedselbanken hebben de 3 voedselbanken in de DDFK gemeenten samen aandacht gevraagd voor de Voedselbanken. We hebben op vrijdag (koop) avond (19 okt) en zaterdag middag (20 okt) met een stand op de ZIJL gestaan, voor het Stadhuis.

Mocht je 'iets' willen doen, dan is een prachtige mogelijkheid dat je iedere maand de kosten van bijvoorbeeld één (voedselbank)maaltijd automatisch overmaakt naar onze Voedselbank.

Hoeveel dat dan wel is? € 5,00/maaltijd !

 


 

Zomaar uit het niets...

Er lag opeens een envelop met inhoud in onze brievenbus; 
Er zat € 385 euro in en op het kaartje dat er bij zat stond:

"Opbrengst Garderobe Dorpsfeest Ferwert,
 15 september 2018
 Voor de Voedselbank"

Al die jassendragers uit Ferwert, hartelijk dank voor deze gift!
Het geld gaat in de algemene pot, tbv alle klanten in Dongeradeel en Ferwerderadiel.
We zijn druk bezig om in Ferwerderadiel een uitgiftepunt op te zetten.
Deze geste en alle andere steun uit de gemeenschap geeft ons energie om door te gaan met ons werk.


 

Voedselbank en Albert Heijn Dokkum gaan samenwerken

De Voedselbank Dongeradeel/Ferweradiel en Albert Heijn Dokkum hebben vrijdag, 20 juli een contract ondertekend voor een nauwere samenwerking. Voorzitter Gerard Timmerman van de Voedselbank en Nanne van der Schaaf van Albert Heijn Dokkum zetten beide hun handtekening. Er zijn op dit moment ongeveer 60 gezinnen uit Dongeradeel en Ferwerderadiel die gebruik maken van de voedselbank in Dokkum. Een aantal jaren geleden waren dat ongeveer 90 gezinnen, maar dat aantal is door de verbeterde economie flink teruggelopen.  

Door de overeenkomst kunnen nu niet alleen lang houdbare producten afgenomen worden door de voedselbank maar ook verse producten zoals vlees en vleeswaren. Er zijn door de supermarkt en voedselbank ook afspraken gemaakt over voedselveiligheid, zodat de voedselveiligheidsketen gewaarborgd is voor alle partijen. 
 

 

 

BESTE KLANTEN van JUMBO: Hartelijk dank voor de prachtige donatie!

   
25 juni 2018: We konden weer inladen....

Bij de JUMBO supermarkt in Dokkum kunnen de klanten hun flessenbonnen weggeven aan - onderandere - de Voedselbank. Het was weer tijd dat om de gedoneerde bonnen te verzilveren: waarde maar liefst € 700!

Zo kan het gebeuren dat wij afgelopen maandag 25 juni weer 3 pallets met houdbare producten konden ophalen.
Producten die wij gratis beschikbaar stellen aan volwassenen en kinderen in onze regio, die het beslist niet breed hebben. Meer dan 60 gezinnen komen regelmatig hun boodschappentas vullen bij de Voedselbank. 

OPROEP:
Blijf uw flessenbonnen afstaan aan goede doelen!
Bij de Voedselbank komt het 100% terecht bij waar het voor bestemd is;
Volwassenen en kinderen met financiële zorgen in onze regio een steuntje in de rug geven.
 
 


 

Bedrijfsleider Siebren Wip en assistent Nick van Dijk van SPAR Hallum met een deel van de opbrengst.

Inzamelingsactie bij supermarkten 

Zaterdag 9 juni hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel houdbare producten ingezameld bij supermarkten in de dorpen in de twee gemeenten. Op de foto een klein deel van de opbrengst in de Spar in Hallum

Het was weer heel inspirerend hoe de meeste bezoekers van de supermarkt reageren wanneer hun gevraagd wordt om één of meer ekstra houdbare producten te kopen, wanneer ze hun eigen boodschappen lijstje afwerken.

Prachtig, hoe het werk van de  Voedselbank in onze regio door burgers en bedrijfsleven wordt gesteund! 


 

 

Vlnr: Tiny Helder en Johan Lenting (Kinderboerderij), Gerard Timmerman (Voedselbank Dongeradeel/ Ferwerderadiel) en Metsje de Vries (Voedselbank Dantumadeel), Jacob Winia, Wyger Smits en Sytze Hellema (Lionsclub). Foto van Marit Anker


Gratis Kinderboerderij abonnement

65 gezinnen met kinderen die een beroep doen op de Voedselbanken in de regio, hebben dankzij de opbrengst van de beroemde Badeentjesrace in het Grootdiep op Koningsdag nu een abonnement voor Kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve aan de Parklaan in Dokkum.

Een prachtig resultaat van Lionsclub Noordoost Friesland!
 


 

 

We zijn VOEDSELVEILIG

donderdag oktober 2019

Vrijdag 6 april 2018 kwam onverwachts de inspectie Voedselveiligheid controleren tijdens de uitdeling van voedselpakketten aan onze klanten. Of alles binnen onze Voedselbank wel op een veilige manier verloopt: Is het voedsel nog veilig om te eten, houden de vrijwilligers zich aan de regels van hygiëne, is de opslag in de vrieskisten koud genoeg, wordt alles goed bijgehouden?? Enz. enz.

Nou, hieronder kun je zien dat het weer goed voor elkaar was! Natuurlijk waren er puntjes die op de ' i ' gezet moeten worden; het kan immers altijd beter! Maar we kunnen ons werk vol vertrouwen blijven doen. Onze klanten én onze leveranciers kunnen er op vertrouwen dat al onze producten veilig gegeten kunnen worden.

Bedankt aan alle vrijwilligers, bedankt aan alle leveranciers!

AANMELDEN als KLANTAANMELDEN als KLANT
RAADSMA doneert veilige trapRAADSMA doneert veilige trap
Nieuwe criteria in 2019!Nieuwe criteria in 2019!
940 pakken koffie!!940 pakken koffie!!
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Dongeradeel 2019