Menu
Voedselbank Dongeradeel
Goed dat kinderen
MEE DOEN
Voedselbank Dongeradeel
2016: Voedselpakketten
óók voor 99 kinderen
Voedselbank Dongeradeel
Inzamelingsacties
goed en leerzaam
Voedselbank Dongeradeel
2017: Alle klanten uit Ferwerderadiel
hartelijk welkom
Voedselbank Dongeradeel
Koffiepunten...
Zeer welkom
Voedselbank Dongeradeel
Veel steun van
scholen, kerken, supermarkten
Voedselbank Dongeradeel
Voorraad in blik
Altijd goed

23 september Actie bij Supermarkten in Dokkum

dinsdag oktober 2017

Zaterdag 23 september wordt bij vrijwel alle supermarkten in Dokkum actie gevoerd om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank. Sinds 1 januari komen niet alleen gezinnen uit Dongeradeel maar ook uit Ferwerderadeel naar Dokkum als gevolg van de gemeentelijke herindeling. Iedere 14 dagen komen er ruim 60 gezinnen naar de Voedselbank aan de Learmûne om een pakket houdbare levensmiddelen, vaak aangevuld met verse groenten en brood, op te halen. Al deze producten worden gratis ter beschikking gesteld door particulieren, instellingen en bedrijven.

Voor de vrijwilligers is het iedere keer spannend of er genoeg voorraad aanwezig is om de klanten een gevuld pakket mee te kunnen geven. Om die voorraad op peil te houden wordt a.s. zaterdag een inzamelingsactie gehouden. Vrijwilligers van de Voedselbank staan klaar met een lijstje met houdbare producten die u vervolgens in de winkel kunt kopen. Nadat u hebt afgerekend bij de kassa kunt u dat product of die producten overhandigen aan de medewerkers van de Voedselbank.

Helpt u mee de arme gezinnen in onze gemeente van eten te voorzien? Wij hopen op een geweldige opbrengst. Later in het najaar wordt dezelfde actie gehouden bij de supermarkten in de dorpen buiten Dokkum in Dongeradeel en Ferwerderadeel.

 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Dongeradeel 2017