Menu
Voedselbank Dongeradeel
Wereldvoedseldag : 16 oktober
Wereldarmoededag: 17 oktober
Voedselbank Dongeradeel
Inzamelingsacties door
scholen en verenigingen
Voedselbank Dongeradeel
2018: Alle klanten...
...hartelijk welkom!
Voedselbank Dongeradeel
Koffiepunten...
Zeer welkom
Voedselbank Dongeradeel
Voedselveiligheid
staat altijd voorop
Voedselbank Dongeradeel
Voorraad in blik Lang houdbaar
Altijd goed!

Holwerd op zijn best

Op maandagavond na Sint Maarten zijn alle basisschoolleerlingen van De Tsjelke en de Ploos van Amstelskoalle bij de deuren langs geweest om levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbank.

Het resultaat was geweldig. Een enorme hoeveelheid pakken melk, frisdrank, pasta, blikken met groenten, kortom alles wat er aan houdbare producten te koop is in de supermarkt werd aan de kinderen aangeboden. Dit werd allemaal verzameld en ingepakt in De Tsjelke waar het dinsdag aan de vrijwilligers van de Voedselbank werd overhandigd door enkele kinderen. De schappen van de voedselbank begonnen al wat leeg te raken maar dankzij o.a. deze actie kunnen weer veel arme gezinnen in Dongeradeel en Ferwerderadiel goed gevulde pakketten levensmiddelen ophalen.

PRACHTIG GEDAAN!!

Op St Maarten naar St Martinus....
 
De Raad van Kerken had voor alle kinderen van de basisscholen in Dokkum een St. Maartenloop georganiseerd. De kinderen konden van school een doosje meekrijgen en dat met geld vullen. Dit hebben ze gistermiddag eerst naar de Katholieke Kerk gebracht waarna ze in optocht over het bolwerk naar de Grote Kerk (Sint Martinuskerk!) zijn gegaan. Daar hebben de kinderen een prachtig bedrag (zie foto) aan de Voedselbank aangeboden. 
Allemaal hartelijk dank voor dit mooie initiatief! 

 

 

In Ternaard is rond Dankstond voor het Gewas weer een inzamelingsactie gehouden voor onze Voedselbank. Op de foto de winkelkar bij het verzamelpunt bij SPAR Herder aan de Âldbuorren.
Alle gevers hartelijk dank!

 

 

 

 
De nieuwe vlaggen van de drie Voedselbanken in de DDFK gemeenten.
Gesponsord door DVC, de Dokkuner VlaggenCentrale. Waarvoor dank!

  

voedsel & armoede

In de Week van de Voedselbanken hebben de 3 voedselbanken in de DDFK gemeenten samen aandacht gevraagd voor de Voedselbanken. We hebben op vrijdag (koop) avond (19 okt) en zaterdag middag (20 okt) met een stand op de ZIJL gestaan, voor het Stadhuis.

Mocht je 'iets' willen doen, dan is een prachtige mogelijkheid dat je iedere maand de kosten van bijvoorbeeld één (voedselbank)maaltijd automatisch overmaakt naar onze Voedselbank.

Hoeveel dat dan wel is? € 5,00/maaltijd !

 


 

Zomaar uit het niets...

Er lag opeens een envelop met inhoud in onze brievenbus; 
Er zat € 385 euro in en op het kaartje dat er bij zat stond:

"Opbrengst Garderobe Dorpsfeest Ferwert,
 15 september 2018
 Voor de Voedselbank"

Al die jassendragers uit Ferwert, hartelijk dank voor deze gift!
Het geld gaat in de algemene pot, tbv alle klanten in Dongeradeel en Ferwerderadiel.
We zijn druk bezig om in Ferwerderadiel een uitgiftepunt op te zetten.
Deze geste en alle andere steun uit de gemeenschap geeft ons energie om door te gaan met ons werk.


 

Voedselbank en Albert Heijn Dokkum gaan samenwerken

De Voedselbank Dongeradeel/Ferweradiel en Albert Heijn Dokkum hebben vrijdag, 20 juli een contract ondertekend voor een nauwere samenwerking. Voorzitter Gerard Timmerman van de Voedselbank en Nanne van der Schaaf van Albert Heijn Dokkum zetten beide hun handtekening. Er zijn op dit moment ongeveer 60 gezinnen uit Dongeradeel en Ferwerderadiel die gebruik maken van de voedselbank in Dokkum. Een aantal jaren geleden waren dat ongeveer 90 gezinnen, maar dat aantal is door de verbeterde economie flink teruggelopen.  

Door de overeenkomst kunnen nu niet alleen lang houdbare producten afgenomen worden door de voedselbank maar ook verse producten zoals vlees en vleeswaren. Er zijn door de supermarkt en voedselbank ook afspraken gemaakt over voedselveiligheid, zodat de voedselveiligheidsketen gewaarborgd is voor alle partijen. 
 

 

 

BESTE KLANTEN van JUMBO: Hartelijk dank voor de prachtige donatie!

   
25 juni 2018: We konden weer inladen....

Bij de JUMBO supermarkt in Dokkum kunnen de klanten hun flessenbonnen weggeven aan - onderandere - de Voedselbank. Het was weer tijd dat om de gedoneerde bonnen te verzilveren: waarde maar liefst € 700!

Zo kan het gebeuren dat wij afgelopen maandag 25 juni weer 3 pallets met houdbare producten konden ophalen.
Producten die wij gratis beschikbaar stellen aan volwassenen en kinderen in onze regio, die het beslist niet breed hebben. Meer dan 60 gezinnen komen regelmatig hun boodschappentas vullen bij de Voedselbank. 

OPROEP:
Blijf uw flessenbonnen afstaan aan goede doelen!
Bij de Voedselbank komt het 100% terecht bij waar het voor bestemd is;
Volwassenen en kinderen met financiële zorgen in onze regio een steuntje in de rug geven.
 
 


 

Bedrijfsleider Siebren Wip en assistent Nick van Dijk van SPAR Hallum met een deel van de opbrengst.

Inzamelingsactie bij supermarkten 

Zaterdag 9 juni hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel houdbare producten ingezameld bij supermarkten in de dorpen in de twee gemeenten. Op de foto een klein deel van de opbrengst in de Spar in Hallum

Het was weer heel inspirerend hoe de meeste bezoekers van de supermarkt reageren wanneer hun gevraagd wordt om één of meer ekstra houdbare producten te kopen, wanneer ze hun eigen boodschappen lijstje afwerken.

Prachtig, hoe het werk van de  Voedselbank in onze regio door burgers en bedrijfsleven wordt gesteund! 


 

 

Vlnr: Tiny Helder en Johan Lenting (Kinderboerderij), Gerard Timmerman (Voedselbank Dongeradeel/ Ferwerderadiel) en Metsje de Vries (Voedselbank Dantumadeel), Jacob Winia, Wyger Smits en Sytze Hellema (Lionsclub). Foto van Marit Anker


Gratis Kinderboerderij abonnement

65 gezinnen met kinderen die een beroep doen op de Voedselbanken in de regio, hebben dankzij de opbrengst van de beroemde Badeentjesrace in het Grootdiep op Koningsdag nu een abonnement voor Kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve aan de Parklaan in Dokkum.

Een prachtig resultaat van Lionsclub Noordoost Friesland!
 


 

 

maandag 25 juni 2018

Flessenbonnen JUMBO verzilverd (€700!!)

BESTE KLANTEN van JUMBO: Hartelijk dank voor de prachtige donatie!  Bij de JUMBO supermarkt in Dokkum kunnen de klanten hun flessenbonnen weggeven aan - onderandere - de Voedselbank. Het was weer tijd dat de verzamelde bonnen verzilverd...

donderdag 12 april 2018

We zijn VOEDSELVEILIG

Vrijdag 6 april 2018 kwam onverwachts de inspectie Voedselveiligheid controleren tijdens de uitdeling van voedselpakketten aan onze klanten. Of alles binnen onze Voedselbank wel op een veilige manier verloopt: Is het voedsel nog veilig...

vrijdag 30 maart 2018

740 pakken koffie via LIONS Actie 2018

​Afgelopen december begon de Lions club weer met het inzamelen van de bekende Douwe Egberts spaarpunten. Die punten kun je dan inwisselen bij de  Douwe Egberts fabriek voor echte pakken koffie voor de Voedselbank. We schreven toen: "We...

vrijdag 22 december 2017

Nieuwe criteria voor klanten Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel

  Per 1 januari 2018 veranderen de toelatingsnormen van de voedselbanken fors. Enerzijds worden de klassieke normbedragen van de voedselbank verhoogd met 7%. Anderzijds worden de toelatingsnormen op een andere manier berekend, waarbij...

vrijdag 22 december 2017

Drukte rond kerst voor voedselbankmedewerkers

"Ook in de afgelopen dagen zijn scholen actief geweest voor de voedselbank. Allereerst It Harspit in Ternaard. De leerlingen hebben bij ouders en op een zaterdag ook bij de plaatselijke Spar levensmiddelen ingezameld. Zie de foto in de...

<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   >
AANMELDEN als KLANTAANMELDEN als KLANT
Een nieuwe vloer in ons gebouw. Je kunt er van eten, zo schoon!Een nieuwe vloer in ons gebouw. Je kunt er van eten, zo schoon!
Nieuwe criteria in 2018!Nieuwe criteria in 2018!
Koffiepunten inleveren?Koffiepunten inleveren?
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Dongeradeel 2018